15:00

Referat

Referat: Kristianstad Predators AFC - Carlstad Crusaders

U19 förlorade jämn match borta i Kristianstad

Matchen börjad i en kamp om bra fieldposition där båda lagen hade svårt att åstadkomma något framåt.
Till slut bröt Carlstad dödläget o avancerade nedåt planen och Tom Andersson tryckte till slut in en TD från kort avstånd i början på andra kvarten. Daniel Skoog satte säkert XP, ledning 7-0
Carlstad hade bra koll på matchen och avancerade återigen nedåt planen då en Kristianstad spelare fräckt ryckte loss bollen från en Carlstad spelare och sprang 50 yards för en TD.
Kort därefter skadade sig Carlstads QB Jacob Järnesund och fick utgå. Laget fick svårt och skapa något framåt o Kristianstad lyckades göra ytterligare en TD innan halvtid o gick till paus med 14-7 ledning.
Carlstad började andra halvlek med att direkt få till en kvittering genom ett långt springspel av Elias Johansson, Daniel satt återigen XP och det var kvitterat 14-14.
Kristianstad svarade med en lång drive som resulterade i TD och återtagen ledning för hemmalaget, 21-14.
Bortalaget kämpade o slet men kom aldrig närmare än att misslyckas på fjärde o kort och gå på Kristianstad 30 yards linje. Årets första förlust var ett faktum mot ett bra Kristianstad.

Laget får komma igen och ladda om inför nästa match som blir hemmapremiären 10 Sept kl 15 mot regerande mästarna Täby Flyers på Sannafältet.