Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Carlstad Crusaders A-lag Herr

Följ

A-lag Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ
Carlstad Crusaders
Amerikansk fotboll
A-lag Herr
Tabell
Lag M V O F P
1 Carlstad Crusaders 5 5 0 0 10
2 Stockholm Mean Machines 4 4 0 0 8
3 Tyresö Royal Crowns AFF 4 3 0 1 6
4 Örebro Black Knights 4 1 0 3 2
5 AIK 3 1 0 2 2
6 Kristianstad Predators AFC 4 1 0 3 2
7 Oslo Vikings 5 1 0 4 2
8 Limhamn Griffins 5 1 0 4 2

Match

Limhamn Griffins

21 - 52
Hästhagens IP
11 maj 2024
16:00

Carlstad Crusaders

Referat

Crusaders Herr tog femte raka segern

Laget åkte till Skåne med över 10 spelare borta, bla Superseriens tacklingsledare Mattias Eriksson som var avstängd. Med en lång bortaresa i benen fanns en oro att laget skulle få en tuff start och med tunn trupp hamna i en riktigt fight med nykomlingen Limhamn.

Carlstads förberedelser hade effekt och direkt på matchens första kickoff retur så satte Young Kennedy full fart och tog returen hela vägen till en touchdown.

Limhamns anfall flyttade bollen med korta screens ut på sidan och tungt springspel. Men Carlstad fick stopp på dem till slut. Carlstad kunde sedan driva ner och göra ytterligare en touchdown i första kvarten denna gång med ett pass från Slade Jarman fram till Kristian Natunen.

I början på andra kvarten kom Crusaders ner till Limhamns 13 yard linje innan det tog stopp. Då valde man att sparka ett fieldgoal från 30 yards. Satt perfekt från Albin Forsman och ledning med 0-17.

Slade Jarman hittade Kristian Natunen för ytterligare en pass touchdown och sedan till unge Lukas Kullstrand, son till tidigare Crusaders legendaren Magnus Kullstrand, för hans första poäng i Superserien och en ledning med 0-31.

Med mindre än 2 min kvar fick Limhamn till en fin drive som slutade med ett pass från, för dagen pricksäkre quarterbacken, Samuel Jämthammar som hittade fram till Olof Nilsson för en Touchdown. Extrapoängen från Filip Gunnarsson så var ställningen 7-31.

Med 40 sek kvar på klockan kunde Crusaders anfall få ner bollen till ett 52 yards fieldgoal försök från Albin Forsman, men blev ca 1 yard för kort.

Andra halvlek öppnade Limhamn med bollen men fick punta. Limhamn satte stopp med 3 och ut och fick tillbaka bollen mitt på planen. Med ett långt pass fram till Olof Nilsson som blev tacklad på Carlstad 1 yards linje kunde sedan Alexander Nesic springa in bollen från kort avstånd, 14-31. Med 14 raka poäng från Limhamn så blev den avgjorda matchen helt plötsligt nervig.

Carlstad fick börja med bollen på egen 40 efter en fin retur av Erik Gere. Kort pass från Salde ut till vindsnabbe Young Kennedy som sprang sig fri på kanten för en 60 yards Touchdown och det stängde matchen definitivt.

I början på 4:e kvarten var det Superserieledaren i yards och poäng, Will Vancompernolle som blev öppen och Slade kunde passa för ytterligare en touchdown. Ställningen 14-45.

Limhamn gav sig inte och kunde svara med en touchdown pass från Samuel till Alfred Jennfors, 21-45.
Poängfesten var inte över, då Slade hittade fram återigen till Lukas Kullstrand för hans andra touchdown och Slades 6:e touchdown pass i matchen!!

Limhamn hade bollen på Carlstads 2 yards linje i slutet utan att få in bollen och matchen slutade 21-52 till gästerna.
Nykomlingarna stod upp bra mot Carlstad och spelade effektivt utifrån de anfallsvapen de har att tillgå. Limhamn har nu mött de fyra ”större” lagen av de 5 matcher de spelat. Med 2 matcher kvar har de stora möjligheter att kunna ta sig till slutspel när de möter Kristianstad och Oslo.

Carlstad åker nästa helg för tredje raka bortamatchen för att göra upp mot Stockholm Mean Machines om seriesegern. Matchen spelas Lördag 11 maj kl 15.00 på Zinkedams IP. Då får man också tillbaka ett stort antal spelare igen.

Crusaders drog på sig mängder med flaggor och som förlängde flera av Limhamns anfallsspel och satte sitt eget anfall i svåra situationer. Något som kommer behöva åtgärdas i till kommande helg då motståndet kommer bli något helt annat.

Poänggörare Carlstad
Kristian Natunen 12p
Young Kennedy 12p
Lukas Kullstrand 12p
Albin Forsman 10p
Young Kennedy 12p
Willem Vancompernolle 6p


Poänggörare Limhamn
Olof Nilsson 6p
Alexander Nesic 6p
Alfred Jennfors 6p
Filip Gunnarsson 3p

MVP’s
Carlstad: Slade Jarman
Limhamn: Olof Nilsson